Beginnen

Mt bromo zonsopgang

Ja beginnen, je hebt deze vraag al een miljoen keer gehoord. Van die onzin met hoe begin jij je dag? Alsof het uitmaakt hoe jij je dag begint of dat het op één of andere manier bepalend is voor de rest van je leven. Voelt het wanneer je een dag niet goed begint je de rest van je leven hebt verpest? Nou lekker dan. Jezelf de druk opleggen dat je de dag goed moet beginnen, voelt lekker verplicht ook. Maar je weet wat ze zeggen wie succesvol wilt zijn moet elke dag goed opstaan en dus ook goed beginnen. Dus dan doen we dat maar.

Toch zit hier een kern van waarheid in maar het zit een beetje verstopt. Je denkt nu zelf al wel maar Erik, dat is toch logisch als je goed je dag begint kun je toch meer doen op een dag wat je dichterbij je doelen brengt. En ja dat is zo. Maar ik ben niet van het moeten. Het hele idee al dat je succesvol ‘moet’ zijn. Voor wie? Echt hilarisch hoe veel mensen dit na streven. Voor wat? En vooral voor wie? En nu niet zeggen ‘dat doe ik voor mijzelf’.  Alsof je jezelf moeten bewijzen voor dit bestaan op aarde.  Het streven naar dit succes is en blijft een bijzonder ding. De laatste jaren zijn hier toch meer en meer mensen bewust van maar toch nog steeds veelste weinig.

Wat ik wel weet is dit.

Dat jij je dag goed moet beginnen de grootste onzin is. Dat heeft niks met je succes te maken. Het heeft wel met je gevoel te maken. Hoe jij de dag aanvoelt. Iedereen weet dat als je je een keer verslapen hebt je de dag heel anders begint dan wanneer je op tijd zou zijn. Of dat je je schuldig voelt om even te hebben uitgeslapen het grootste gedeelte van de dag. Dus op tijd opstaan heeft wel zijn effect, maar een effect op je gevoel. Dat is dus bepalend. Maar als we aangeleerd krijgen dat je niet succesvol kunt zijn als je je dag niet ‘goed’ begint.. dan is het ook niet zo raar dat je je negatief voelt als je de dag niet ‘goed’ begint. Dat bepaald het dus. Anderen die zeggen hoe het moet en als je dat niet doet ben je ”slecht’ bezig. 

Snap je waar ik die onzin nu vandaan haal? 

Dus wat ik je wil vragen is dit. Wie heeft bepaald wat een goed of een slecht begin is? Het lijkt mij dat je dat voor jezelf bepaald. Zolang je je gemoedstoestand niet laat beïnvloeden door wat anderen zeggen, maar met een goed gevoel over jezelf opstaat is er niks aan de hand.

Dus begin deze dag en de rest van de week vooral niet goed of slecht maar met een trots gevoel dat je het al zover hebt geschopt. Je bent onderweg op 1 of andere manier of het nou zweverig is of down to earth. Je bent onderweg en voor mij is dat succesvol zijn.

Is de druk er nu een beetje van af? ik wens je veel plezier met de begin van je dag. Ohja, en een begin maken is meestal belangrijker dan het eindresultaat. Het proces is toch het allerleukste.

Meer weten? Contact

Deel dit bericht

Dit vind je misschien ook leuk

Gratis kennismakingsgesprek

Vul onderstaande formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.