De eindeloze zoektocht

Erik Onzin Coach de eindeloze zoektocht

De afgelopen jaren zie én hoor ik het steeds meer, mensen die toch op zoek gaan naar hun ‘ware’ ik. Uitvinden wat er binnenin speelt en erachter komen dat er meer is dan alleen je bankrekening en je sociale status. Super!

Je wordt bewust dat je daadwerkelijk meer bent dan je gevoelens en je gedachten. Je gaat je niet meer identificeren met “ik ben boos”, “ik ben blij”. Maar met “ik voel mij boos” en “ik voel mij blij”.

Het opent de weg naar een nieuwe kijk op je leven. Een leven dat ook los staat van de materiële wereld. Je komt erachter dat waar je je eerder mee bezig hield of je druk om maakte veelal onzin is geweest.

Je losmaken van deze onzin is bevrijdend. Je gaat aan de slag met zinvollere dingen. Dingen die je een positievere staat van ‘zijn’ geven. Denk aan: onverschrokkenheid, zuiverheid van geest, dankbaarheid, dienstbaarheid, liefdadigheid, acceptatie, soberheid, rechtdoorzee zijn, geweldloosheid, eerlijkheid, afwezigheid van woede, zelfopoffering, relativeringsvermogen, compassie hebben voor alle levende wezens.

De relatie die je met jezelf hebt maakt de relatie die je met de wereld hebt. De wereld is je spiegel. Een hele grote spiegel. Kort geleden vond ik een quote van Euripides (Een Griekse tragediedichter) “And why should we feel anger at the world? As if the world would notice!” Dit zette me behoorlijk aan het denken, vooral in ons mooie klaaglandje. Klagen over wat er in de wereld speelt. Het geeft ons een hopeloos en machteloos gevoel. Angst krijgt de overhand en we laten het maar gebeuren. Deze quote spreekt juist over jouw wereld. Je voelt je boos over jouw eigen wereld. Om deze switch in denken te maken geeft jou de verantwoordelijkheid en de kracht hier wat aan te doen!

De eindeloze zoektocht naar betekenis of een doel in mijn leven maakte mij passief. Totdat ik er achter kwam dat ik zelf mijn doel ben. Ik ben het doel in mijn leven. Zoals mijn vader mooi zei: “Jezelf ontwikkelen is ontdekken wat er onder de wikkels zit”. Dit is de waardevolle zoektocht.

Ik help mensen die zoekend zijn, die een zinvol bestaan zoeken, zonder onzin.

Klaar voor jouw zoektocht? Laat het mij weten via contact en laten we samen de zoektocht beginnen.

Deel dit bericht

Dit vind je misschien ook leuk

Gratis kennismakingsgesprek

Vul onderstaande formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.