Het bos niet meer zien door de bomen

Door de bomen het bos zien Blue Mountains NSW Australia

Ja je leest het goed. Het bos niet meer zien door de bomen. In ons al té drukke leven verliezen we soms onszelf uit het oog. De druk om geld te verdienen, mee te draaien in dit mooie systeem en dan je ook vooral voordoen dat ook jij weet wat we hier op aarde doen. Druk allemaal.

Toch voelt het alsof we vaak druk zijn met de dingen die ‘moeten’ maar niet de dingen die echt alleen voor jou zijn. Ik noem dan ook de dingen doen die echt alleen voor jou zijn als persoon de zinvolle dingen. De rest is dan eigenlijk Onzin. Het ‘moet’ wel maar jij wordt er niet bepaald gelukkiger van. Helaas ontkom je er niet meer aan en houden we ons veel met deze onzinnige dingen bezig, vaak tegelijk. Veel prikkels die onze aandacht nodig hebben. Logisch. Maar wat als je het dan even vergeet waar het echt allemaal om draait? Ik spreek dan uit eigen ervaring dat ik door veel onzinnige dingen wel eens ben vergeten waar het echt om ging, soms voor een hele lange tijd.

Stiekem weet je altijd wat zinvol of onzinnig voor je is. We hebben allemaal een klein zacht stemmetje in ons achterhoofd dat wel even verteld wat je eigenlijk hoort te doen. Dat je eigenlijk van de bank af moet en naar de sportschool moet gaan. Hier luisteren we vaak niet na, meestal omdat dit niet prettig voelt. Het vraagt ons vaak om uit onze comfortzone te stappen dus de drempel is vrij hoog. Toch? Na een lange periode van dezelfde patronen en door al die afleidingen zien we niet meer waar het echt omgaat. Jouw persoonlijke groei. We blijven vastzitten in onze oude patronen en na een aantal jaar is dit lastig zelf hiervan los te komen. Maar het achterliggend gevoel dat je eigenlijk wat anders wilt doen blijft je elke dag achtervolgen. Lekker dan.

Maar gelukkig is er een manier om wel het bos te gaan zien en juist door de bomen. Jij bepaalt alleen hoe jouw bos eruit gaat zien. Welke bomen wil jij in je bos? Jezelf de verantwoordelijkheid geven als boswachter kan je krachtig laten voelen. Jij hebt de controle over je eigen bos. Het vergt alleen veel tijd en energie. En het is lastig om te kiezen welke bomen jij in je bos wilt. Maar jij bepaalt. En die manier van kracht en controle hebben is pas echt zinvol! Dus bedenk welke bomen jij deze week omzaagt en welke bomen jij gaat planten. Zet je de tv uit en pak je dat stoffige boek waarvan je altijd had gezegd te gaan lezen? Of zeg je je bank vaarwel en pak je de fiets naar de sportschool? Laat het me weten. Maar onthoudt 1 ding jij bent de boswachter!

Deel dit bericht

Dit vind je misschien ook leuk

Gratis kennismakingsgesprek

Vul onderstaande formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.