Je weren tegen Weerstand

Je weren tegen Weerstand

Om over dit onderwerp; ‘Je weren tegen weerstand’ iets belangrijks en duidelijks te vertellen is het goed om eerst uit te leggen wat weerstand is. Met ‘Weerstand’ bedoel ik niet je lichamelijke weerstand. Wat natuurlijk een goed lichamelijk mechanisme is. Met ‘weerstand’ bedoel ik je innerlijke weerstand wat weer iets anders is. Een ander woord voor weerstand is ‘verzet’ wat misschien nog wel duidelijker maakt wat er precies gebeurt. Je verzetten tegen een bepaald gevoel of activiteit kennen we waarschijnlijk allemaal. Geen zin hebben om iets te doen zegt eigenlijk dat jij je er tegen verzet. Zonder een educatief artikel te worden wil ik je in dit artikel uitnodigen je bewust te worden van je eigen ‘weerstand’, wat maakt dat jij je verzet en een nog belangrijkere vraag hoe zorg jij ervoor dat je de weerstand weg of afneemt?

Weerstand kan ook op verschillende manieren zich uiten. Op een praktisch niveau zoals; niet de afwas willen doen, of op een emotioneel niveau zoals; ‘’ze vinden mij toch niet grappig dus ik zeg maar niks’’.

Vaak geven we onszelf over aan deze zelfpraat, deze zelfpraat is dan ook je ‘weerstand’. Je verzetten tegen de afwas zorgt ervoor dat je wat anders dan de afwas gaat doen. Meestal is dat andere makkelijker of iets wat jou geen moeite kost, denk hierbij aan social media of netflixen. Hier vallen we allemaal wel eens ten prooi aan en het is ook helemaal niet erg om het zo nu en dan te doen. Als het er maar niet ervoor zorgt dat de afwas de hele week blijft staan toch?

Je kunt jezelf natuurlijk afvragen wat wel of wat niet productief kan zijn voor jou. Meestal weet je eigenlijk al wat jou een stap dichterbij een betere zelf of een doel kan brengen, je doet het alleen niet. Dit realiseren is key omdat je dan weet dat je genoeg informatie hebt om jezelf te ontwikkelen en de volgende stap te zetten om te verbeteren of zelfs te veranderen. Alleen staat de weerstand in de weg. ‘’Ach de afwas kan later ook wel.’’ ‘’Het is toch niet zo erg dat het er staat’’. Uitstel gedrag, luiheid of geen zin hebben, heeft allemaal te maken met weerstand.

Uiteraard gaat het leven er niet om dat jij je elke dag 100% goed voelt en dat je constant moet streven naar dit doel. Dit is niet de bedoeling. Wat ik vaak om mij heen zie, inclusief mijzelf is dat we vaak wachten wanneer we in een staat zijn van energieloosheid of een gebrek hebben aan motivatie. Wachten op het vonkje wat ervoor zorgt dat we weer uit de negativiteit komen. In de realiteit gaat het niet zo makkelijk en kan wachten lang duren, soms wel jaren! Op deze manier je leven laten leiden is destructief en zorgt niet voor een vervullend leven.

Wat jou anders maakt dan succesvolle mensen is niet je gebrek aan kennis. Maar het gebrek aan ‘doen’. Een succesvol persoon ervaart ook nog altijd weerstand maar weet sneller dit te doorbreken i.p.v. hieraan toe te geven. De key is je hier bewust van te worden en niet je hierdoor laten leiden.

‘Je weren tegen Weerstand’, Easier said then done. Dat weet ik maar al te goed en het kan ook niet in 1 dag perfect zijn. Maar om dit te adresseren zorgt er wel voor dat we er iets aan kunnen gaan doen. Wat dan zo weer zijn eigen voordelen met zich meebrengt maar daarover schrijf ik wel weer een heel ander artikel over.

De weerstand staat in de weg om echt je authentieke leven te leiden. Wat houd je klein of jou tegen?

Mocht je zelf vragen hebben of wil je dat ik jou de juiste vragen stel? Laat het me weten contact

Deel dit bericht

Dit vind je misschien ook leuk

Gratis kennismakingsgesprek

Vul onderstaande formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.